Dinsdag 2 mei: Bordspellenavond met Bordspel&zo.

19:00

2 mei krijgen we hoog bezoek, “Bordspel&zo”, een nieuwe online bordspellenwinkel, komt op bezoek. Kom gezellig langs, ze kunnen zomaar een demo van een nieuw spellen meenemen! Ze dagen ons uit om hen te komen verslaan in een bordspel, dus doe vooral mee!

Woensdag 3 mei: Thema Rollenspelavond Decadentie

19:00

Het wisselende thema van de rollenspellenavonden is dit jaar gevallen op decadentie (“moreel of cultureel verval gekarakteriseerd door het onderdompelen in overweldigend plezier of luxe”). Vergiftigingen tussen de diamanten? Gladiatoren gevechten met een glaasje wijn? Een slagveld begeleid door een orkest? Wat versta jij onder decadentie, en hoe maakt jouw ST daar een geweldige sessie van? Komt dat zien (en ervaren) vanavond!

Zaterdag 6 mei: Duin LARP

19:00 uur

Duin: Imperium is een levend rollenspel (LARP) van Het Schimmenspel. In dit spel neemt iedere speler de rol aan van een lid van één van de drie Grote Huizen die zijn uitverkoren om de planeet Arrakis te besturen en de kostbare Specie te oogsten. Door samenwerking en allianties, maar ook door welgekozen verraad, duellen en aanslagen probeert ieder Huis zijn eigen prestige te vergroten. Maar geheime organisaties, verborgen agenda’s en oude vetes vertroebelen het speelveld, waar persoonlijke verlangens en heimelijke affaires het Huis kunnen baten, of ten val brengen. Wie slaagt er in de Keizer tevreden te stemmen en zijn of haar Huis naar grote hoogte te brengen? Wie is bereid de prijs te betalen? Wie lukt het om het universum naar de hand te zetten met de geheimen die verborgen liggen in het woestijnzand van Duin?

De LARP vind iedere 1ste zaterdag van de maand plaats hier in de bunkerbar.

Vragen of interesse? Mail dan naar schimmenspellarp@gmail.com.

Zondag 7 mei: Messing Naald

13:00 uur

Deze zondag zijn jullie weer van harte welkom met al jullie vragen en grootse kostuum plannen bij de Messing Naald. Deze zondag is er weer stoffenspektakel en daar zal de MN naar toe gaan om stofjes uit kunnen zoeken!

Helaas hebben we gemerkt dat mensen pas op het laatste moment om hulp vragen als we naar het stoffenspektakel gaan. Dit zorgt voor veel frustratie bij de MN leden tijdens het kopen van stoffen. Voldoen je kostuumplannen niet aan het MN projectvoorbereidend stappenplan dan zijn we genoodzaakt om je hulp te weigeren! Heb je vragen of zit je in de knel met de voorbereiding van je project? Mail ons (mn@kotkt.nl) of post een bericht op onze facebook pagina!

(Voor niet-knightsleden is het bijwonen van dit evenement 2 euro.)

Woensdag 10 mei: Eetestafette

19:00 uur

Woensdag 10 mei: Eetestafette

Het is al weer een tijdje lente en nu het weer warmer en de wereld groener wordt, is het tijd om weer eens naar buiten te gaan! Dus gaan we een eetestafette houden! Een paar gaan koken en de rest gaat bij hen op bezoek. Oftewel een gezellig fietstochtje door Eindhoven, om lekker te eten. Dus als jij zin hebt in een avondje met Knights rondrijden en lekker eten, met een afsluiting in de Bunkerbar, schrijf je dan in! Dit kan op de inschrijflijst in het Bastion. Dit kan tot maandag 8 mei 18:00. Als je zelf wilt koken (voor- en hoofdgerecht), en dus ook de groepen wilt hosten, vind dan een partner om dat mee te doen en schijf jullie in op de Kokslijst. Op zijn laatst op maandag 8 mei krijgen de koks die gaan koken een bericht van ons, waarin wij het schema en allergieën zullen doorgeven (Als je nog niet op de eetlijst geregistreerd staat, doe dat en geef je allergieën hierop aan! Als wij je niet kunnen identificeren, dan is dat niet ons probleem). En als je kookt, krijg je aan het eind een drankje op onze kosten!

Alle deelnemers zullen zelf samen de kosten van het eten dekken, maar deze weten we niet van te voren. Op deze avond is er dus ook GEEN reguliere EETLIJST.

Donderdag 11 en 18 mei: IW training

19:00

Op larps komt het regelmatig voor dat diplomatie faalt, en een ander soort “diplomatie” de overhand neemt. In zulke gevallen is het nuttig om beter met een larpzwaard om te kunnen gaan dan je tegenstander. De Ivoren Wachters staan klaar om je deze vaardigheid bij te brengen!

Pas op: de trainingen vinden buiten plaats, en worden afgelast bij slecht weer. Het afzeggen van trainingen wordt uiterlijk de dinsdag van tevoren bekend gemaakt, via de IW maillijst. Om op deze lijst te komen, mail IW@kotkt.nl.

p.s. de IW training van 25 mei wordt ivm PP weekend een week vervroegd naar de 18de

Zaterdag 13 mei: Lange bordspeldag met Footloose!

13:00(-0:00)

Samen met Footloose is er op zaterdag 13 mei een bordspeldag. Voor de €3,- entree staan er drinken en snacks voor je klaar en voor €2,- extra kan je ook mee eten in de avond.

Vraag leden van de ZG voor meer info.

Zondag 14 mei: Lordsdag

14:00

Zit jij in je uitloopjaar en ben je bang het volgend jaar zonder de gezelligheid van de Knights te moeten doen? Niet getreurd want vanaf je uitloopjaar ben je welkom bij de activiteiten van de Lords of the Kitchentable, Dé alumnivereniging van KotKT. De Lords organiseren een bord- en rollenspellendag voor oudleden en hun +1 in de vergaderzaal van de bunker.

Kosten: Gratis voor leden & Knights in uitloopjaar. € 3,- voor niet-leden.

Kijk voor meer informatie op de Lords Facebookpagina of stuur een e-mail naar lords@kotkt.nl

Woensdag 17 mei: Bordspellenavond

19:00 uur

Tijdens deze avond worden er langere bordspellen gespeeld. Naast spellen van de vereniging, kun je natuurlijk ook zelf spellen meenemen.

Woensdag 24 mei: Tea@Knights

19:00 uur

De Zwarte Raven, deze keer –ja echt- in de persoonlijkheid van de Raaf Gerco, houden aan het eind van deze dag weer een interessante avond voor jullie.

Hij laat woord sturen via een kleine witte raaf die met zijn scherpe snavel op je raam tikt. Je opent het luik opent en voelt de koude wind langs je snijden. Al gauw ontdekt je het bericht dat om de poot van de raaf is gewonden. De inkt, waarschijnlijk afkomstig van een vulpen, lijkt nog nat. Het haastig geschreven woord leest: “Sfeer”

Donderdag 25 tot Zondag 28 mei: Papyrus Pioniers Weekend

Zoals altijd bestaat er ook dit jaar weer een lenteweekend. Deze is ook nog eens extra uitgebreid vanwege ons Lustrum! Inschrijvingen zijn al gesloten (maar er kunnen altijd uitzonderingen worden gemaakt, vraag het via pp@kotkt.nl) De betalingsdeadline is 7 mei! Kosten €70,-.

Woensdag 31 mei: Theathersport met doppio!

19:00

Op de 5e woensdag van mei gaan we gezellig met onze buurtjes iets doen. Alleen is het een klein mysterie wat we gaan doen. Wij houden jullie op de hoogte!

Iedere Dinsdag: Bordspellen Campaign

19:00 uur

Kun je geen genoeg krijgen van bordspellen? Elke dinsdag komt iedereen langs om de gehele avond bordspellen te spelen.