Bordspellen

Bordspellen zoals ganzenbord en mens-erger-je-niet zul je niet snel aantreffen. De meeste spellen in onze kasten zijn strategischer. Twee volle kasten verzekeren diversiteit en gezelligheid in het spel, en zorgt ervoor dat iedereen de mogelijkheid heeft iets te spelen wat hij of zij leuk vindt.

Activiteiten:

Eén Woensdag in de maand Bordspellen Avond De grote maandelijkse bordspellenavond.

Kijk in de agenda wanneer de volgende is.

Elke dinsdag Bordspellen Avond Iets kleinere bordspellenavond.
Tussen kerst en oud-nieuw Lange bordspeldagen Een gelegenheid om lange en/of veel bordspellen te spelen.
Laatste vrijdag van TU/e tentamenweek Lange bordspeldag Een gelegenheid om lange en/of veel bordspellen te spelen.

Als de activiteiten niet uitkomen of je kan geen genoeg krijgen van bordspellen, loop gewoon een keer binnen en je vind vast wel iemand die een bordspel wil spelen. Iedereen is welkom om een keer een bord- en/of rollenspel uit te proberen in onze ruimtes.

 

Collectie:bordspellen1

 

Deze spellen zijn redelijk gevarieerd.

  • Korte spellen die maar een paar minuten duren, zoals ‘De grote Dalmutti’ en ‘Flux’ tot lange spellen die meerdere dagen kunnen duren, zoals ‘Twilight Imperium’.
  • Bekende spellen zoals ‘Risk’ en ‘Carcassonne’. De meeste van onze spellen zijn minder bekend.
  • Strategische spellen zoals ‘Kingsburg’ en ‘Dice Brewing’. In sommige van de spellen zijn er resources kaartjes zoals bij ‘Race for the Galaxy’.
  • Coöperatieve spellen zoals ‘Sentinels of the multiverse’ en ‘Legenden van Andor’. In deze spellen speel je samen tegen het spel. Sommige coöperatieve spellen hebben een verrader zoals ‘Saboteur’ en ‘Shadows over camelot’. Hierbij moeten de spelers de verrader vinden.
  • Hoewel de meeste van onze spellen maximaal 4 spelers hebben, zijn er ook spellen voor veel meer spelers zoals ‘Cards against humanity’ en ‘Weerwolven van Wakkerdam’.
  • Trading Card Games worden ook geregeld gespeeld. Dit wordt gedaan met eigen kaarten.

Onze gehele collectie is te vinden op BoardGameGeek.