Eetlijst FAQ

De Knights hebben beschikking tot een keuken. Dat betekend dat er op de meeste doordeweekse dagen gekookt wordt, voor leden door leden. Om bij te houden wie veel aan koken en afwassen doet, hebben we een digitale eetlijst.

Sociale aspecten

Q: Voor wie is de eetlijst

A: Primair is de eetlijst voor Knights. Er eten soms ook ex-knights en/of aspirant-knights mee.

Q: Hoe laat moet ik me inschrijven?

A: Voor 15:00 uur. Dit kan op https://app.kotkt.nl/dining/. Aspirant-leden kunnen ons bellen op 040-2478505. Dan kunnen we je inschrijven op de lijst.

Q: Heb ik recht op eten als ik me inschrijf?

A: Nee, het eten is geen recht. Het wordt gedaan door vrijwilligers en als er niemand beschikbaar is, is er niemand beschikbaar. Dit betekend dat er een kleine kans is dat de eetlijst gecanceld wordt of dat je wordt uitgeschreven. De koks sturen dan meestal een e-mail.

Eten

Q: Wat eten we?

A: Dat is in het algemeen niet bekend. De koks maken vaak waar ze zin in hebben. Helaas weten we vaak pas nadat de eetlijst sluit wat er gekookt gaat worden.

Q: Wat zit er in een gemiddelde maaltijd?

A: Dit verschilt per maaltijd en kok. De meeste maaltijden bevatten ongeveer 200 gram groente, 100 gram vlees en koolhydraten (150 to 200 gram Aardappel, 125 gram pasta of 100 gram rijst).

Er kunnen soms alternatieven voor vegetariërs geregeld worden. Dit bestaat bijvoorbeeld uit vleesvervangers. Als je een vegetariër bent, geef dit aan bij de allergieën. Dan weten de koks er van af.

Q: Hoe duur is het eten?

A: De kosten worden verdeeld over alle personen. De richtlijn is onder de 2 Euro per persoon te zitten en wordt meestal gehaald. Dit wordt bereikt door:
a) grote hoeveelheden in te kopen.
b) het goedkope eten uit te zoeken.
Let op: het is vaak handig om contant en met relatief klein geld te betalen.

Q: Ik heb een allergie. Kan ik mee-eten?

A: Meestal wel. Voor mensen met allergieën hebben we een allergielijst. Koks worden gevraagd om rekening te houden met deze allergieën, maar het is geen verplichting. De kok kan vriendelijk verzoeken aan de persoon met de allergie om zich uit te schrijven van de eetlijst. De persoon met allergie kan een compromis zoeken met de kok, of aanbieden zelf te koken. Indien een persoon met allergie aanbied zelf te koken om met allergieën rekening te houden, moet de kok hier plaats voor maken.

De allergie-lijst is strikt bedoeld voor allergieën.  Voor mensen die bepaalde dingen niet lusten hebben we een ‘Haal me van de eet-lijst’ lijst. In het algemeen wordt er rekening gehouden met allergieën en worden mensen die veel dingen niet lusten van de eetlijst verwijderd. Als je van de eetlijst verwijderd wordt, krijg je daar een mailtje over.

Let op: Als je allergisch bent is het slim om zelf ook nog op te letten. Koks zijn mensen en mensen kunnen fouten maken.

Technische aspecten

Q: Als ik als niet-lid een keer mee kom eten, moet ik dan een account aanmaken?

A: Nee. Het is beter om je door een lid te laten inschrijven op de lijst. Als je door een Knight wordt geïntroduceerd, kan hij het doen. Anders is het beter om even naar de knights te bellen op 040-2478505.

Q: Wat is het percentage dat ik zie staan nadat ik inlog?

A: Dit percentage is gebaseerd op hoe vaak je mee eet, kookt en afwast. Het wordt gebruikt om te zien wie veel en wie weinig doet. Als je percentage laag is, betekend het dat je vaker moet helpen met koken en afwassen. Vraag andere leden wat een acceptabel percentage is.

Dit percentage wordt pas uitgerekend na 5 keer mee te eten. De dingen die je daarvoor doet helpen wel om je percentage hoog te krijgen.

Q: Wat is het claimen van een eetlijst?

A: Als je de eetlijst claimt, neem jij de verantwoordelijkheid dat er vandaag koks gevonden worden en dat de eetlijst goed wordt bijgehouden. In het algemeen claimt een van de koks de eetlijst. Het is het gemakkelijkst als de persoon die de eetlijst claimt het eten voorschiet.

Q: Wat zijn achievements?

A: Bij ons hebben bordspellen achievements. Dit wordt in hetzelfde programma bijgehouden. Het heeft geen invloed op de eetlijst.