Larp Battle Regels

Regelsysteem

Bij het LarpBattle evenement worden de algemene larp veiligheidsregels in acht genomen. Dit betekend het volgende;

  • Niet steken
  • Niet op hoofd of geslachtsdelen slaan
  • Maak je slagen af
  • Houd je slagen in

Dit zijn de belangrijkste regels en bij overtreding wordt de deelnemer die de overtredingen heeft begaan uit het toernooi gehaald. Daarnaast zijn  er ook aparte regels voor het solo en team toernooi. Op deze regels wordt toegezien door de aanwezige scheidsrechters.

Solo Toernooi

Tijdens het solo toernooi wint de eerste persoon die de ander drie keer heeft geraakt. Het gevecht zal echter niet continue door gaan. Na elke rake slag zullen de beide strijders uit elkaar gaan en elk in een hoek opnieuw beginnen.

Als beide strijders hun slagen tegelijkertijd inzetten en daardoor een dubbelslag ontstaan zal deze bij beide partijen gerekend worden. Het kan hierdoor voorkomen dat de score op drie – drie komt te staan.  In dit geval wordt er doorgevochten totdat één van de twee strijders een punt weet te scoren zonder geraakt te worden.

Het schema zal afhankelijk zijn van de hoeveelheid inschrijvingen. Bij voldoende inschrijvingen zal er gebruik worden gemaakt van een dubbel afvalschema. Bij onvoldoende inschrijvingen zal er begonnen worden van uit poules.

Team Toernooi

Bij het team toernooi wordt er doorlopen gevochten. Nadat een persoon vijf keer is geraakt zal deze persoon het veld moeten verlaten. Hierbij zullen de scheidsrechters opletten maar wordt er ook enige eerlijkheid van de strijders verwacht.

Ook hier zal het schema afhankelijk zijn van de hoeveelheid inschrijvingen. Bij voldoende inschrijvingen zal er gebruik worden gemaakt van een dubbel afvalschema. Bij onvoldoende inschrijvingen zal er begonnen worden van uit poules.