Rollenspellen

In rollenspellen speel je een karakter in een verhaal die je samen met de andere spelers vormt. De ervaring ligt redelijk tussen het vertellen van een verhaal en het spelen van een spel. Dit wordt voorbereid en geleid door de spelleider.

Activiteiten:

1ste woensdag van de maand Open roleplayavond Hier worden korte verhalen gespeeld die binnen een avond worden afgerond. Dit is ideaal voor beginners om rollenspellen te proberen maar ook leuk voor ervaren spelers.
4de woensdag van de maand workshop voor spelleiders Ervaren Game Masters lichten elke maand een thema op hoe je een spel kan leiden. Kom hier naar toe om de kwaliteit van de sessies te verbeteren.
Maandag, Dinsdag, Donderdag, Vrijdag en in het Weekeind Doorlopende campaigns Dit zijn verhalen die jaren kunnen duren. Gebruikelijk is dat alle spelers elke twee weken een avond bij de Knights om verder te spelen.
Twee keer per jaar Looking for Group Dit is het moment om een campaign te vinden. Het wordt twee keer per jaar gehouden in Oktober en Februari. Echter, laat je dit niet stoppen om bij de Knights een sessie te zoeken als je de Looking for Group hebt gemist.

Collectie:

Onze collectie rollenspellen bevat onder andere:

  • Verschillende edities van dungeons and dragons waaronder D&D 3.5, D&D 4th edition en D&D 5th edition.
  • GURPS (Generic Universal RolePlaying System)
  • World of Darkness met uitbreidings boeken van ‘Changeling the lost’, ‘Vampire the requiem’, ‘Mage the awakening’, ‘Werewolf the forsaken’ en ‘Promethean, the created’
  • Verscheidene minder bekende systemen zoals: ‘Mutants & Masterminds’, ‘Shadowrun’, ‘Eclipse Phase’ en ‘7th Sea’
  • Verschillende boeken die aan ons uitgeleend zijn door leden.

Door deze verscheidenheid aan systemen kan iedereen een rollenspel systeem vinden die bij hun past. Ook kunnen leden gemakkelijk een rollenspel boek openen voor inspiratie.